Glucozamina Sulfat - eficienta in tratamentul osteoartritei

Glucozamina apare in mod natural in organism si ajută la buna funcţionare a articulaţiilor şi a ţesuturilor conjunctive. Formula acestui supliment conţine 75% glucozamina activă, cu 25% mai mult decât la alti producatori.

Deși cantități mici de glucozamina pot fi obținute prin consumul de carne și pește, este cunoscut faptul că pe masura ce imbatranim, capacitatea corpului nostru de a produce și stoca glucozamina se reduce. Prin urmare, suplimentarea cu glucozamina sulfat de înaltă calitate poate fi benefică. Acest supliment, care asigura necesarul zilnic de glucozamina intr-o singura tableta, face parte tot mai mult din dieta de zi cu zi a persoanelor cu afectiuni ale articulatiilor.

Despre glucozamina sulfat

Glucozamina este un element important de care are nevoie organismul pentru a produce molecule specializate numite glicozaminoglicani, găsite în cartilaj. Este recomandat sulfatul de glucozamina 2KCI, spre deosebire de clorhidratul de glucozamina HCI, deoarece in urma cercetarilor sulfatul de glucozamina este mult mai eficient in afectiunile articulatiilor.

Numeroase studii clinice demonstreaza ca tratamentul de lunga durata cu Glucozamina Sulfat reduce dependenta de analgezice, opreste progresia osteoartritei si imbunatateste calitatea vietii pacientilor (vezi si articolul scris de Dr. Steve Austin despre eficienta glucozaminei). Simptomele osteoartritei: dureri articulatii, dureri genunchi, dureri oase, dureri la coloana vertebrala, limitari ale miscării din articulatii.

Îngrijorări au aparut cu privire la calitatea produselor de pe piaţă. Într-un studiu recent, cantitatea de glucozamina conţinută în 14 produse disponibile pe piaţă a variat intre 41% si 108% din valoarea înscrisă pe eticheta. 11 din cele 14 de produse conţineau mai puţină glucozamina decat cea declarată pe etichetă. Unii producători au inclus si greutatea de săruri de stabilizare (NaCl sau KCl) in greutatea totală a produsului, fără a preciza acest lucru pe etichetă.

Produsele de la Simple Suplimente sunt fabricate în Marea Britanie la cele mai înalte standarde de producţie şi asigură o calitate autentică. Toate produsele sunt testate riguros, pentru a nu fi compromisă calitatea.

Mod de administrare:

Luati una sau doua tablete pe zi ca supliment alimentar. Depozitati in loc racoros si uscat. Nu lasati niciodata la indemana copiilor. Nu utilizati daca ambalajul este desigilat.

Compozitie:

Glucozamina sulfat 2KCl 1000mg, Celuloză microcristalină, Dioxid de Siliciu, Stearat de Magneziu. Nu contine: conservanti artificiali, coloranti, lactoză, drojdie, grau sau gluten.

Atentionari

Rarele efecte adverse sunt limitate la uşoare indispozitii gastro-intestinale. Aceste reactii pot fi eliminate daca tableta se ia in timpul mesei. Desi nu exista dovezi clinice cum ca ar afecta nivelul zaharului in sange, persoanele cu diabet zaharat ar trebui să se consulte cu un medic înainte de a lua glucozamina.

Dacă luaţi orice medicament pe baza de prescriptie medicală, aveti vreo afectiune sau sunteti ingrijorat referitor la efectele combinarii acestui supliment cu alte medicamente, consultati medicul sau farmacistul dumneavoastră. Femeile gravide sau care alăptează ar trebui să consulte un medic de familie înainte de a lua orice remediu natural.

Nu depasiti doza zilnică recomandată. Acest produs nu trebuie să inlocuiască o dietă echilibrată si variată.