Extractul de Saw Palmetto

Saw Palmetto este un extras din fructul unui palmier pitic (Serenoa repens) care creste in salbaticie in America de Sud si Africa, extract folosit pe scară largă de mai multi ani in scopuri medicinale. Ingredientele active din Saw Palmetto includ steroli vegetali si acizii grasi de calitate.

Beneficiile Saw Palmetto (Serenoa repens)

În prima parte a secolului XX, ceaiul din fructe de Saw Palmetto a fost frecvent recomandat de fitoterapeuti pentru o varietate de boli ale tractului urinar la barbati. Unii chiar considerau ca acest fruct poate mari productia de sperma si dorinta sexuala la barbati.

Bazat insa pe date stiintifice coerente, extractul de Saw Palmetto a aratat un beneficiu de sănătate substantial in hiperplazia benigna de prostata iar datorita reducerii cantitatii de dihidrotestosteron (DHT), un studiu realizat cu un extract de Saw Palmetto sugerează că acesta reduce si chiar stopeaza caderea parului, in cazul barbatilor.

Pe parcursul ultimului deceniu, studiile clinice au dovedit ca o doza de 320 mg pe zi de extract liposterolic din fructe de Serenoa repens este un tratament sigur si eficient pentru simptomele hiperplaziei benigne de prostata. Eficacitatea Saw Palmetto a fost demonstrata în studii clinice ce au durat intre sase luni si trei ani.

Intr-un studiu de trei ani, în Germania, s-a constatat ca, luand 160 mg de extract de Saw Palmetto de două ori pe zi, s-a redus urinarea pe timp de noapte la 73% dintre pacienti si s-au îmbunătătit semnificativ ratele de flux urinar. Într-un studiu dublu-orb, 160 mg de extract de Saw Palmetto, luat de două ori pe zi, a tratat eficient hiperplazia benigna de prostata, fara efecte secundare, cum ar fi pierderea de libido in cazul medicamentelor.

Studiul Flux, efectuat in Romania in 6 clinici de urologie a demonstrat ca tratamentul de minim 3 luni cu extract de Serenoa repens este deosebit de eficient în adenomul de prostată (formele ușoară și moderată). Acest studiul a fost realizat de reprezentantii companiei Berlin-Chemie Menarini, împreună cu medici urologi romani renumiti si publicat și în prestigioasa Revista Urologia Internationalis. Aici amanunte despre acest studiu.

Mod de administrare

Luati una sau doua tablete pe zi ca supliment alimentar sau sub directa indrumare medicala. Nu utilizati daca ambalajul este desigilat. Depozitati in loc răcoros si uscat.

Compozitie

Extract de Saw Palmetto 50 mg (20:1) echivalentul a 1000 mg de planta intreaga, fosfat dicalcic, celuloză microcristalină, stearat de magneziu.

  Atentionari

Acest produs natural nu are reactii adverse cunoscute. De asemenea nu exista interacţiuni cunoscute cu alte medicamente.

Dacă luati orice medicament pe baza de prescriptie medicala, aveti vreo afectiune sau sunteti ingrijorat referitor la efectele combinarii acestui supliment cu alte medicamente, consultati medicul sau farmacistul dumneavoastra. Femeile gravide sau care alăptează trebuie să consulte un medic înainte de a lua orice remedii naturale. Nu lăsati niciodată la indemana copiilor. Nu depasiti doza zilnica recomandata.

Acest produs nu trebuie să inlocuiască o dietă echilibrată si variată.