Zinc 15 mg - supliment pentru o stare buna de sanatate

Suplimentele cu zinc pot ajuta la protectia celulelor de la daune, oferind in acelasi timp un sprijin vital pentru sistemul imunitar si piele: promoveaza o piele sanatoasa si ajuta la vindecarea ranilor, intareste parul si unghiile, mentine un sistem imunitar sanatos, imbunatateste functionarea creierului si a vederii, sustine functiile de fertilitate si reproducere.

Ce este zincul?

Medicii si nutritionistii stiu de mult ca zincul este un mineral necesar organismului uman pentru a mentine o stare buna de sanatate. El indeplineste roluri deosebit de importante pentru buna desfasurare a proceselor fiziologice: este esential in sinteza proteinelor, a ADN-ului, mentine echilibrul acido-bazic al organismului si stabilitatea chimica a sangelui, controleaza activitatea musculaturii, a functiilor cerebrale, participa la formarea insulinei, la dezvoltarea si buna functionare a organelor genitale si de reproductie.
Alimentele cu zinc sunt in special cele de origine animala (carne, lapte, oua) si semintele sau legumele uscate din care insa raportul de asimilare al zincului este sub 15%.

Beneficiile zincului

Zincul are un rol vital in cresterea celulelor, regenerarea lor si productia de colagen. Ca urmare, grabeste vindecarea ranilor interne si externe. Suplimentele de zinc au devenit extrem de populare ca remedii naturale pentru diferite afectiuni ale pielii precum acneea si au demonstrat ca pot vindeca aftele bucale. De asemenea, elimină petele albe de pe unghii. Atunci cand este luat la primele semne de raceala sau gripa, zincul poate reduce severitatea si durata simptomelor. Micsoreaza depunerile de colesterol. Imbunatateste capacitatea mentala. Studii recente au aratat efecte benefice ale zincului in tratamentul schizofreniei.

Zincul si prostata

Acest mineral este esential in functionarea normala a organelor de reproducere. Pentru barbati, suplimente cu zinc tablete ajuta la productia de testosteron si starea de sanatate a prostatei. Prostata este glanda in care zincul se afla in cea mai mare concentratie. Lipsa acestui mineral duce la marirea prostatei, aparitia problemelor sexuale si chiar impotenta. Conform ultimelor cercetari s-a descoperit ca bolnavii de prostatita au de zece ori mai putin zinc in organism decat valoarea normala. Prin urmare, un regim alimentar care asigura necesarul zilnic de zinc este esential pentru tineri si maturi. Aportul trebuie sa fie zilnic deoarece organismul nu acumuleaza rezerve de zinc.

Efectele lipsei de zinc

Lipsa zincului din organism scade pofta de mancare, sensibilitatea gustativa si cea olfactiva, provoaca anemie, nevralgii, caderea parului si deformarea unghiilor, cicatrizarea dificila a ranilor, infectii repetate, imbolnaveste ficatul, prostata, afecteaza cresterea si dezvoltarea sexuala, accelereaza ritmul de imbatranire, scade productia de spermatozoizi si deregleaza sistemul de reproducere.

Mod de administrare

Luati o tableta pe zi ca supliment alimentar sau sub directa indrumare medicala. Nu utilizati daca ambalajul este desigilat. Depozitati in loc răcoros si uscat.

Compozitie

Fosfat dicalcic, celuloza microcristalina, citrat de zinc 47mg ce ofera 15 mg zinc (150% DZR), stearat de magneziu, acid stearic.

  Atentionari

Luat in doza indicata acest supliment nu prezinta reactii adverse. Anumite medicamente pot interactiona cu zincul (Ciprofloxacin, Doxiciclina, Methyltestosterone, Minociclina, Ofloxacina, Penicilamina, Tetraciclina, Warfarina), de aceea se recomanda intreruperea suplimentarii cu zinc daca urmati un tratament medicamentos.

Dacă luati orice medicament pe baza de prescriptie medicala, aveti vreo afectiune sau sunteti ingrijorat referitor la efectele combinarii acestui supliment cu alte medicamente, consultati medicul sau farmacistul dumneavoastra. Femeile gravide sau care alăptează trebuie să consulte un medic înainte de a lua orice remedii naturale. Nu lăsati niciodată la indemana copiilor. Nu depasiti doza zilnica recomandata.

Acest produs nu trebuie să inlocuiască o dietă echilibrată si variată.